Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Send All my Friends to School !Φέτος οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση, βασικό εργαλείο της συμμαχίας «Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση»,. που προωθεί την εκπαίδευση για όλους ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Iδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Εκστρατείας και φορέας υλοποίησης της Εβδομάδας Δράσης στην Ελλάδα είναι η Actionaid.


   Το όνομα της φετινής Εβδομάδας Δράσης ήταν «Στείλε Όλους τους Φίλους μου Σχολείο» και το θέμα της η Εκπαίδευση και Αναπηρία. Τα παιδιά έμαθαν, συζήτησαν και προβληματίστηκαν για το θέμα και έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στα παιδιά όλου του κόσμου που είτε δεν πηγαίνουν καθόλου σχολείο είτε  η αναπηρία τους τα εμποδίζει να λαμβάνουν μια εκπαίδευση σωστή και ποιοτική, μια εκπαίδευση που δικαιούνται.


 Αφού συγκέντρωσαν 160 χάρτινα ανθρωπάκια και τα ένωσαν δημιουργώντας τη δική τους αλυσίδα αλληλεγγύης, ένωσαν τα χέρια τους για να σχηματίσουν τη φράση και να στείλουν το πιο δυνατό μήνυμα : “Send All my Friends to School”!!