Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Chatroom...Την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου και με συνοδούς καθηγήτριες τις Μπακάκου Ιωάννα, Κάπουα Κων/να, Κεράτσα Αγγελική, Ζαρογιάννη Κυριακή και Παπαποστόλου Γεωργία, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Α΄ Γυμνασίου στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν για να παρακολουθήσει το θεατρικό έργο "Chatroom" του Enda Walsh.
Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, για πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία του και στον ιστορικό χώρο του Υπογείου, δίνει την δυνατότητα στους εφήβους να δουν μια εναλλακτική παράσταση με στόχο να προβληματιστούν και παράλληλα να περάσουν ευχάριστα. Με ειλικρίνεια, τόλμη, χιούμορ, τρυφερότητα, πλαισιωμένο με άφθονη νεανική μουσική, το «Chatroom», φέρνει επί σκηνής ανθρώπινες σχέσεις, δυνατές φιλίες, αλλά και σφοδρές συγκρούσεις.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Μια ιστορία εφηβικής περιπλάνησης στον ανεξερεύνητο, γοητευτικό, αλλά και επικίνδυνο, κόσμο του διαδικτύου. Έξι νέοι, άγνωστοι μεταξύ τους επιλέγουν να εισέλθουν και να ζήσουν στον Κυβερνοχώρο αντικαθιστώντας τα εφηβικά τους δωμάτια με chatrooms. Συχνά όμως η μάσκα της ανωνυμίας εγκλωβίζει τα πρόσωπα, οδηγώντας τα σε οριακές καταστάσεις…
Τις μέρες που η εφηβική σκέψη, ο τρόπος επικοινωνίας και αντίδρασης των νέων απασχολεί την κοινή γνώμη και την καθημερινή μας δράση, χωρίς διδακτισμό, αλλά γεμάτο κατανόηση για την εφηβική ψυχή, το έργο του Enda Walsh εκθέτει με ειλικρίνεια και τόλμη την κατάσταση της μετάβασης από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή.