Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Τηλεδιάσκεψη με μαθητές της Αμερικής!


Με πολύ μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή  27/3/2015 το μεσημέρι ζωντανή σύνδεση μέσω  SKYPE  του σχολείου μας  με την Ακαδημία του Σωκράτη ( Socrates Academy ) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η τηλεδιάσκεψη  πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του καθηγητή των Μαθηματικών του σχολείου μας  κου  Καρατζίνα  Τρύφωνα σε συνεργασία  με  55 μαθητές του σχολείου μας.
Το σχολείο με το οποίο συνομιλήσαμε βρίσκεται στην πόλη Charlotte της Βόρειας Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής , στο οποίο φοιτούν και παιδιά Ελλήνων  πρώτης και δεύτερης γενιάς .
Κατά την ζωντανή σύνδεση αναπτύχθηκαν πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις και από τις δύο πλευρές , ανταλλάχθηκαν  μηνύματα φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους μαθητές μας και τους αντίστοιχους μαθητές της Αμερικής και δημιουργήθηκε ένα κλίμα  συνεργασίας  για  θέματα  που τους απασχολούν.
Στο τέλος της  συνομιλίας δόθηκε υπόσχεση να επικοινωνήσουμε πάλι μελλοντικά  και να γνωριστούμε καλύτερα .
Όλοι οι μαθητές που έλαβαν μέρος στην τηλεδιάσκεψη αυτή χάρηκαν πάρα πολύ, που επικοινώνησαν με μαθητές της Αμερικής  και γνώρισαν την κουλτούρα , τα ήθη και τα έθιμα συνομηλίκων τους από μια αναπτυγμένη χώρα του εξωτερικού.
Περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη συνάντηση.