Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Εκπαιδευτικές επισκέψεις

  Tην Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016   τα τρία τμήματα της Β΄ Γυμνασίου του σχολείου μας πραγματοποίησαν   επίσκεψη στο Πάρκο   Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» .




  Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία υλοποιεί πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Διοίκησης & Διαχείρισης του Πάρκου. Το πρόγραμμα στοχεύει στη γνωριμία των παιδιών με τα πουλιά που ζουν κοντά μας και την άμεση επαφή με την άγρια φύση και τη ζωή στα διάφορα οικοσυστήματα. Επιπλέον, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για δημιουργική δραστηριότητα και μάθηση γύρω από το φυσικό περιβάλλον στις αστικές περιοχές μέσα σε ένα πανέμορφο πάρκο, μοναδικό στη χώρα μας.
    Συνοδεύοντες καθηγητές γι’  αυτήν την επίσκεψη ήταν η Κάπουα Κων/να, Κυριαζής Ιωάννης,Ψαθάκης Γεώργιος και Δημάκη Ασημίνα.                                                          

    Επίσης την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου τα τέσσερα τμήματα της Α΄ Γυμνασίου του Σχολείου μας πραγματοποίησαν επίσκεψη στα καλλιεργημένα τμήματα του Βοτανικού Κήπου.



    Η επαφή των μαθητών με το καλλιεργημένο φυσικό περιβάλλον του κήπου, η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την προστασία της φύσης και επίσκεψη στο Δάσος Αναψυχής για ελεύθερες δραστηριότητες.
   Συνοδεύοντες καθηγητές γι’  αυτήν την επίσκεψη ήταν η Κάπουα Κων/να, Μπακάκου Ιωάννα,  Κομινάκης Γεώργιος και Νικολόπουλος Χρήστος.