Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις της Γ ΓυμνασίουΤην Τετάρτη 5/4/2017 το Γ1 και Γ3 του Σχολείου μας με συνοδούς εκπαιδευτικούς τους Νικολέρη Δήμητρα και Ντανοβασίλη Ανδρονίκη πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού.
Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που  αποσκοπούσε στην ολιστική προσέγγιση του μικρασιατικού πολιτισμού μέσω πολλαπλών ερεθισμάτων και βιωματικών δραστηριοτήτων.

Σκοπός ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές μια εξαιρετική συλλογή αντικειμένων που με υπομονή και φροντίδα συγκέντρωσε η Μικρασιάτισσα Φιλιώ Χαϊδεμένου και ν΄ ανασυνθέσουν μέσα από τα κειμήλια και τις αφηγήσεις των προσφύγων την πολιτισμική παράδοση των Μικρασιατών Ελλήνων.


Την Πέμπτη στις 6/4/2017 τα τμήματα Γ2 και Γ3 με συνοδούς εκπαιδευτικούς τους Νικολέρη Δήμητρα και Ντανοβασίλη Ανδρονίκη ξεναγήθηκαν στην μόνιμη έκθεση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.
Σκοπός της εκπαιδευτικής αυτής επίσκεψης ήταν οι μαθητές να  έρθουν σ΄ επαφή μ’ εκθέματα  που καλύπτουν όλες τις πτυχές και περιόδους της Επανάστασης του 1821, με συλλογές  προσωπικών αντικειμένων προσωπικοτήτων, όπως ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι πρώτοι βασιλείς της Ελλάδας και τέλος  με την έκθεση εθνικών  και τοπικών ενδυμασιών από διάφορα μέρη της Ελλάδας.