Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

Εκδήλωση για τον Φώτη Κόντογλου

   
Την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν του λογοτέχνη-ζωγράφου Φώτη Κόντογλου, με αφορμή τη μετονομασία του σχολείου μας σε 59ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ.

   Στην εκδήλωση προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, βίντεο με ζωγραφικά του έργα καθώς και με ζωγραφικά έργα των μαθητών μας που αντέγραψαν τις δημιουργίες του και διαβάστηκαν από μαθητές μας αποσπάσματα του βιβλίου του το ΑΪΒΑΛΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑΜΟΥ.
   Παρέμβαση έκανε η φιλόλογος Ζύγουρα Θεοδώρα,  ενώ η εκδήλωση έκλεισε με παρουσίαση της ζωής και του έργου του από τον εγγονό του, κύριο Φώτη Μαρτίνο.

   Δύο προσωπογραφίες του φιλοτεχνήθηκαν από την καθηγήτρια των Καλλιτεχνικών, Καρβούνη Γεωργία.   Τέλος, ακούστηκε ένα τραγούδι για τον Κόντογλου σε μουσική του Κυριαζή Νικολέρη, ερμηνεία του Δημήτρη Χατζηγεωργίου και στίχους του Ι.Ν.Κυριαζή.

  Την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης είχε ο μαθητής μας Καρανικολός Δημήτρης, την καλλιτεχνική επιμέλεια η Καρβούνη Γεωργία, ενώ υπεύθυνος της εκδήλωσης ήταν ο Ι.Ν.Κυριαζής.

   Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Διευθύντρια Β/θμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας κυρία Ψίνα Ιωάννα, η προϊσταμένη του τμήματος Εκπ/κών Θεμάτων της Β/θμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας κυρία Χαρατσή Χρύσα, ο πατήρ Λογαράς Χρήστος από τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Άνω Πατησίων, καθώς και γονείς των μαθητών μας.