Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Στιγμιότυπα από τη συνάντηση της ποιήτριας Δήμητρας Χ. Χριστοδούλου με τους μαθητές μας


 Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Μαρτίου η συνάντηση της ποιήτριας Δήμητρας Χριστοδούλου με τους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου του σχολείου μας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (21 Μαρτίου). 


   Η ποιήτρια επέλεξε αντί μιας από καθέδρας ακαδημαϊκής εισήγησης για την ποίηση, τη διεξαγωγή μιας πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης με τους μαθητές μέσα σε οικείο κλίμα που ζέστανε τις καρδιές των συνομιλητών της. 


    Όπως κάθε γνήσιος πνευματικός άνθρωπος, έτσι κι η κυρία Χριστοδούλου κατάφερε να μαγνητίσει το μαθητικό κοινό και να γοητεύσει με το μεταφορικό και ταυτοχρόνως άμεσο τρόπο που απαντούσε στις ερωτήσεις που της υπέβαλαν. 


    Τα παιδιά με τη σειρά τους παρουσίασαν εργασίες τους σχετικές με το έργο της ποιήτριας:
    ένα βίντεο από τον μαθητή μας Ερρίκο Κουμουτσέα, που «ντύνει» οπτικο-ακουστικά το ποίημά της «Ο επαίτης»


ένα ζωγραφικό έργο τεχνοτροπίας μάνγκα, της μαθήτριας Ιουλίας Προντάνικ, εμπνευσμένο από το ποίημα της Δήμητρας Χριστοδούλου  «Ευρυδίκη»
         
ένα δεκαεξασέλιδο αφιερωμένο στην ποίησή της 

 ενώ ακολούθησαν και απαγγελίες ποιημάτων της από μαθητές μας 


    Στην εκδήλωσή μας παρευρέθηκε κι η Μαρίνα Δεδούλη, Σχολική Σύμβουλος των Φιλολόγων της Α΄ Αθήνας,  που έχει και την παιδαγωγική ευθύνη του Σχολείου μας.


Δυο αφίσες για την εκδήλωση φιλοτέχνησε ο καθηγητής των Εικαστικών Χρήστος Αποστολάκης


ενώ τη γενική ευθύνη για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είχαν οι φιλόλογοι του Γυμνασίου μας Γιώργος Κομινάκης και Γιάννης Κυριαζής.

Η ποιήτρια πλαισιωμένη από τον διευθυντή μας Δημήτρη Πρωτοπαπά και τον συνάδελφο Γιώργο Κομινάκη

    * Οι εντυπώσεις των μαθητών από τη συνάντηση αυτή, καθώς και περισσότερο φωτογραφικό υλικό, θα παρουσιαστούν στο λογοτεχνικό μας μπλογκ http://59logotexnia.blogspot.gr/  το αμέσως προσεχές διάστημα.