Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού


 Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 διεξήχθη στο Σχολείο μας η 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με θεματικό άξονα: «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα», που θεσμοθέτησε το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. 
 Σε όλα τα σχολεία της χώρας δεν έγιναν μαθήματα αλλά αθλητικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο θεσμοθέτησε ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους, που συνδέεται με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού/συμπεριφορικού πεδίου που υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. 
 Επειδή το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, γι'  αυτό κι ο θεματικός  άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 είναι «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα». 
 Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας μερίμνησαν ώστε μέσα από ένα σύνολο δράσεων οι μαθητές να προσεγγίσουν το εύρος των Ολυμπιακών Αξιών που διαπερνούν τόσο τα Ολυμπιακά, όσο και τα Παραολυμπιακά αθλήματα ( η αξία της συμμετοχής, οι ίσες ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις, το «ευ αγωνίζεσθαι», η Ολυμπιακή Εκεχειρία κλπ.). 
 Βασική μας επιδίωξη ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν να αποκομίσουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.


 Πιο συγκεκριμένα στους μαθητές της Α'  Γυμνασίου προβλήθηκε η ταινία " Οι δρόμοι της φωτιάς", ενώ στους μαθητές της Β΄ και της Γ΄ Γυμνασίου το  βίντεο με τις καλύτερες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, και στη συνέχεια ακολούθησε σχετική συζήτηση.
 Επιπλέον διεξήχθησαν Αγώνες δρόμου, ποδοσφαίρου, πετοσφαίρισης και καλαθοσφαίρισης στον προαύλιο χώρο του Σχολείου.
 Τέλος μαθήτριες του Σχολείου μας εντυπωσίασαν με την εκτέλεση ασκήσεων ενόργανης γυμναστικής.

 Την επιμέλεια των εκδηλώσεων είχε η γυμνάστρια του σχολείου μας Ζαρογιάννη Κυριακή, ενώ το ρόλο του Διαιτητή των αγώνων ανέλαβε ο θεολόγος μας Βλαχογιάννης Αθανάσιος.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και βίντεο με στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις του Σχολείου μας.