Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Συνδιοργάνωση μαθημάτων Αλληλεγγύης

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗΣ 5ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ και η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας διοργανώνουν για τέταρτη συνεχή σχολική χρονιά μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μαθήματα έμπρακτης αλληλεγγύης. 

Με δεδομένο ότι η σημερινή κατάσταση της κρίσης της κοινωνίας μας με όλες τις επιπτώσεις της στην καθημερινή μας επιβίωση αναπαράγει και αυξάνει την κοινωνική ανισότητα εμείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των υποστηρικτικών του δομών. Τα μαθήματα αλληλεγγύης  είναι βοηθητική διδασκαλία απόεθελοντές εκπαιδευτικούς για όσους μαθητές και μαθήτριες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του σχολείου και οι γονείς τους δεν μπορούν να τους στηρίξουν.


Καλούμε όλους τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων όλους τους γονείς να στηρίξουν την προσπάθεια μας.

Τα μαθήματα θα στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα ΓΚΡΑΒΑΣ. Τα μαθήματα που θα διδάσκονται οι μαθητές είναι Μαθηματικά, Γλώσσα, Αρχαία, Φυσική, Χημεία, από τις τάξεις Β και Γ γυμνασίου και Α και Β λυκείου. 
Οι εγγραφές φέτος θα γίνονται με προσέλευση του γονέα και του μαθητή από την Δευτέρα 12/10/2015 μέχρι και την Παρασκευή 16/10/2015 και ώρα 18:00-20:00. στα γραφεία της Γ΄ ΕΛΜΕ και Ένωσης Γονέων της 5ΔΚΔΑ Ταϋγέτου 60 στην ΓΚΡΑΒΑ.
Εκεί θα παραλάβετε το πλήρες πρόγραμμα λειτουργίας των μαθημάτων, τον κανονισμό λειτουργίας και θα συμπληρώσετε την αντίστοιχη αίτηση. Μετά τις εγγραφές θα καταγραφούν οι μαθητές και τα στοιχεία τους, θα χωριστούν σε τμήματα, και θα σας ενημερώσουμε για την έναρξη των μαθημάτων.

Η βοήθεια σας στην γραμματειακή υποστήριξη των μαθημάτων αλληλεγγύης είναι πολύτιμη.