Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019

1ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Επίσκεψη στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


  

    Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, οι μαθητές του τμήματος Β3 του σχολείου μας, επισκέφτηκαν το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ,στην οδό Πειραιώς και παρακολούθησαν μια σχολική προβολή στο πλαίσιο του 1ου Παιδικού και Εφηβικού  Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.Τα παιδιά είδαν τις ταινίες μικρού μήκους   Tweener (Σουηδία),  Untravel (Σερβία –Σλοβακία) , Replique (Γαλλία)  και Si-G  (Βέλγιο) .


   Πριν την επίσκεψη οι μαθητές  παρακολούθησαν στην τάξη εργαστήρια σχετικά με την τέχνη του κινηματογράφου με την καθοδήγηση των καθηγητριών Ελένης Κωνσταντίνου και Αικατερίνης Πέτση.   Προγράμματα σαν αυτό δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να δουν ,να μάθουν ,να συζητήσουν,να απολαύσουν μια ιστορία όπως την έχει γράψει ένας σεναριογράφος,όπως την έχει γυρίσει ένας οπερατέρ ,όπως την έχει μοντάρει ένας μοντέρ ,όπως την ζωντανεύουν οι ηθοποιοί, όπως την ονειρεύτηκε και δημιούργησε ένας σκηνοθέτης…
Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ κάθονται αναπαυτικά στο μαγικό σκοτάδι μιας αίθουσας κινηματογράφου….        Οι μαθητές του Β3 σχολιάζουν την επίσκεψη :
v  Εντυπωσιακό κτίριο,υπέροχες ταινίες   (Κώστας)
v  Υπέροχη εμπειρία!Ανυπομονώ να ξαναγίνει για όλο το σχολείο. (Χρήστος)
v  Πολύ ενδιαφέρον! Εύχομαι να ξαναπάω. (Ηλίας)
v  Ξεχωριστή εμπειρία!Οι ταινίες αν και μικρού μήκους είχαν ένα μήνυμα η καθεμια ξεχωριστά. (Ελίζα)
v  Περάσαμε διασκεδαστικά!Πιο πολύ μου άρεσε η ταινία Si-G (Βασιλική)
v  Το ίδρυμα και η επίσκεψη πολύ ωραία αλλά μετά την προβολή δεν μας έδωσαν το λόγο στη συζήτηση,μας είχαν λίγο στην απέξω. (Αποστολία)
v  Πολύ όμορφη επίσκεψη!Αγαπημένη μου ταινία η Si-G .(Αφροδίτη)
v  Ωραία εμπειρία αλλά δεν μου άρεσε το πρόγραμμα ,ούτε η επιλογή των ταινιών.(Ελπίδα Πασπάτη)
v  Φανταστική εμπειρία! Ολες οι ταινίες μου άρεσαν. (Κατερίνα)
v  Πολύ ωραία εμπειρία!Χαίρομαι που πήγε το τμήμα μας.Ο χώρος καταπληκτικός και οι ταινίες ενδιαφέρουσες με πολλά μυνήματα. (Χριστίνα)
v  Οι ταινίες πολύ ωραίες ,η εμπειρία μοναδική!Μου άρεσε το ντοκιμαντέρ Si-G για ένα κορίτσι που προσπαθεί να πραγματοποιήσει το όνειρό της να γίνει τραγουδίστρια .(Κατερίνα-Ιωάννα Χρονοπούλου)
v  Αξέχαστη εμπειρία! Χώρος ζεστός και φιλικός.Μου άρεσε περισσότερο η αληθινή ιστορία της  Si-G  που έκανε το όνειρό της πραγματικότητα. (Ελπίδα-Μαρία)