Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Η 6η Οκτωβρίου, Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την περασμένη Δευτέρα, 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, το 59ο Γυμνάσιο Αθηνών μετατράπηκε σ’  έναν « πολυχώρο » δραστηριοτήτων, με θεματικό άξονα:  «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».




Οι ποικίλες δράσεις υλοποιήθηκαν  καθ’  όλη τη διάρκεια του ωραρίου, από όλη τη σχολική κοινότητα με την κυλιόμενη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και των εκπαιδευτικών  της σχολικής μονάδας, ενώ τον καθοδηγητικό ρόλο, το γενικό σχεδιασμό, καθώς και την προετοιμασία  των αθλητικών δραστηριοτήτων είχε αναλάβει η γυμνάστρια του Σχολείου μας, κυρία Ζαρογιάννη Κυριακή.



Οι αθλητικές δραστηριότητες περιελάμβαναν:

α) αγώνες καλαθοσφαίρισης μεταξύ των μαθητών ανά  τάξη




β) αγώνες  πετοσφαίρισης  μεταξύ των μαθητών ανά τάξη




γ) διεξαγωγή αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ μαθητών και καθηγητών του Σχολείου μας.




Στο ρόλο του διαιτητή ο θεολόγος του Σχολείου μας κύριος Βλαχογιάννης Αθανάσιος





Οι κινητικές δράσεις συμπληρώθηκαν με την προβολή της αριστουργηματικής ταινίας - και συναφούς θεματολογίας- «Άλματα»του Petter Næss (Σουηδία-Νορβηγία-Γερμανία, 2007)  που παρακολούθησαν οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου με αμείωτο ενδιαφέρον




ενώ οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους συζήτησαν για τις έννοιες της βίας, του ρατσισμού, του κοινωνικού αποκλεισμού κ.ά. με αναφορές σε  κείμενα σχολικών εγχειριδίων.

Οι δράσεις της ημέρας αυτής είχαν σκοπό να αναδείξουν  την κοινωνική διάσταση, τη φιλοσοφία και τη δυναμική του Σχολικού Αθλητισμού στο πλαίσιο του σύγχρονου «Κοινωνικού Σχολείου».




Η καθολική συμμετοχή των μαθητών μας, καθώς κι η ενθουσιώδης ανταπόκρισή τους στις δράσεις αυτές αποδεικνύουν την επίτευξη των στόχων αυτών. 




Μόλις πέρσι εξάλλου το Σχολείο μας με υπεύθυνη την καθηγήτρια  των Γαλλικών κα  Κωνσταντίνου Ελένη  είχε υλοποιήσει το συναφές project: « Ούτε καλύτερος ούτε χειρότερος, απλώς διαφορετικός».

collage των μαθητών μας στο ισόγειο του σχολικού μας κτηρίου

Ακολουθούν στιγμιότυπα από τους αγώνες της ημέρας, βιντεοσκοπημένα από τον μαθητή της Β΄ Γυμνασίου Κων/νο Τσουκανέλη